Luxusné kabelky - Hermes


Značka Hermes u nás nie je v povedomí, čo je dosť veľká škoda. Inak je to ale číslo jedna na poli francúzskej módy, ktorá tvorí len tie najkvalitnejšie a najluxusnejšie výrobky. Tomu tiež zodpovedá cena, a preto si je väčšinou doprajú celebrity, ľudia z kráľovských rodín alebo doživotne zabezpečení boháči. Traduje sa, že kabelky značky Hermes sú tie najlepšie na svete. Francúz Thierry Hermes založil rovnomennú spoločnosť v roku 1837 v Paríži. Z počiatku vyrábali hlavne luxusné veci pre kone. Teda sedla, popruhy a rôzne okrasné doplnky. Hermes bola hlavne rodinnou firmou.


Ako prichádzalo 20. storočie, rodina si uvedomila, že kone už nie sú tak in ako predtým a auta ich začínajú pomaly ale isto nahrádzať. Pôsobnosť na poli kože zostala, ale preorientovali sa na batožinu, plavky a batohy. V tomto období začali vznikať prvé legendárne kabelky Hermes.

Milovníci módy dokážu rozpoznať kabelku tejto značky, rovnako spoľahlivo ako milovníci umenia spoznajú Picassovo obrazy. Módny dom vytvoril 2 svetoznámej skvosty na poli kabeliek. A to Birkin Bag (pre herečku Jane Birkin) a Kelly Bag (pomenovaná po herečke Grace Kelly).

Dnes je to už zažitá značka. Celebrity nikdy nevyjdú z domu bez svojej kabelky Hermés. Najčastejšie je s ňou ale vidieť Victoria Beckham, ktorá údajne vlastní viac ako 100 kusov, mladá a nádejná desingérka Ashley Olsen, a herečka Gwenyth Paltrow.

Kabelky sa robia v mnohých rôznych veľkostiach a farbách. Napríklad Kelly Bag sa predáva vo veľkosti od 20 do 35 centimetrov. Použité sú materiály z klasických, alebo exotických kožou. Farby sú väčšinou ladené do červena (Rouge Hermes, Rouges VIF, Braise). Na požiadanie vám do kabelky vsádza zlato, diamanty, paládium a ruténium.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára